Şekerli Kaynamış Mısır Nasıl Yapılır? Tarifi, Hazırlanışı ve Malzemeler

30.08.2025 - Cumartesi 20:38
Şekerli Kaynamış Mısır

Şekerli Kaynamış Mısır Tarifi: Malzemeler

  • 5/6 adet mısır/darı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Su

Şekerli Kaynamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarını soyduğumuz mısırları düdüklü tencereye alalım.
  2. Üzeri geçene kadar su ekleyelim.
  3. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz bir yemek kaşığı şekeri ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  4. Yaz aylarının vazgeçilmezi mısır içine şeker koymamın sebebi hem güzel bir tat vermesi hemde daha çabuk pişmesi süt koyanlarda var ama ben pek sevmiyorum süt mısır zaten yumuşak ve tatlı ama tabiki seçim sizin 🥰.
  5. Ayrıca kabuk ve püskülü ile kaynatıyorum suyunu da içiyorum biliyorsunuz ki mısır püskülü iyi bir ödem atmaya yardımcı.
Etiketler
YORUM YAZ

Bunlara da Bakmak İsteyebilirsiniz!